Archive for WFR!

WF Bands in het Buitenland!

Het gaat goed met de bands in West Friesland. Niet alleen Hoorn is goed vertegenwoordigd met bands die de grenzen oversteken maar ook bijvoorbeeld Broek op Langedijk/Sint Pancras en Alkmaar (ik weet het, het is net geen WF maar ook wel weer wel) zijn goed vertegenwoordigd. Een goede bekende op West Friese bodem heeft ook een heel leuk europees toertje gescoord met een heel leuk Zweeds bandje wat ook ooit West Friese klei onder de schoenzolen heeft gehad.

Eerst maar even Skotwal uit de kolenvelden van Broek op Langedijk en Sint Pancras. Americana door Westfriezen op z’n Westfries. En waar gaan de mannen heen: Nashville, Tennessee, in de US of A. Liefst negen optredens en allemaal in de stad Nashville. Daar kunnen de ruim 600.000 inwoners in ieder geval niet meer omheen zou je denken. De hele stad wordt beplakt met posters van Skotwal. Het mooie is, ze blijven gewoon in het Westfries zingen. Dat kan niet anders dan een prachtige belevenis worden.

Skotwal

Het Alkmaarse del toros gaat naar het europese noorden en wel Noorwegen. Ze spelen daar 25 oktober op het Oslo Rock City Jamboree 2013. De site van het festival verwelkomt je met “Velkommen til Norges første og største reinspikka livstilsfestival!” Nou dan weet je het wel. Stoere rockbands als Reverend Beat Man en Friendship vergezellen de del toros op de poster. Een mooie ervaring voor de Alkmaarders!

deltoros

Als laatste het Eindhovens Black Bone. Bekend van een aantal WFR! avonden in Cafe Die Twee en hun gig op het Dijkpop Festival en Taaipop. Zij gaan in november en december als support act toeren met het Zweedse Mustasch, ook bekend van het Dijkpop Festival in 2004, door Europa. Berlijn, Parijs, Wenen en Munchen zijn maar enkele plaatsen die ze aandoen. Binnenkort maar weer eens naar Wervershoof halen lijkt me voordat ze niet meer te betalen zijn :)!

Als er meer nieuws is omtrent de Westfriese bands laat het WFR! via mail, twitter of facebook weten. Er is natuurlijks niks leuker dan het iedereen te laten weten wat er op het Westfriese Rocklandschap (en daar buiten) gebeurt!

Maak een goeie bandfoto!

Ik werk bij de krant en krijg veel persberichten gestuurd van diverse instanties, en ook van muziekfestivals, kroegen, jongerencentra en wat voor podia dan ook waar live muziek de ruimte ingeslingerd wordt. En dat zijn er veel. Er zijn net zo veel regionale bands die op deze podia hun kunsten willen vertonen aan het grote publiek. Eén van de manieren om dit duidelijk te maken is inderdaad d.m.v. een persbericht naar zowel gedrukte- als online media. De persberichten zijn over het algemeen niet compleet. Ik mis het wie, wat, waar en wanneer principe. Over het beeldmateriaal wil ik het eigenlijk helemaal niet hebben, dat is om te huilen! Dus ga ik het er toch maar over hebben.

De meeste bands in West Friesland hebben vrachten met foto’s op hun website, facebookprofiel, twitteraccount of andere online media staan. Meestal door meegereisde fans, familieleden o.i.d. gemaakt. Heel, heel veel foto’s maar een knappe bandfoto is nergens te bespeuren. Ik zocht van de week een bandfoto van Two Shakes of a Lamb’s Tail (goeie band btw) omdat ze op een festival in de regio optreden. Op hun site vond ik wel wat maar niet geschikt voor printmedia. Dit is zomaar een voorbeeld en dit is nog een voorbeeld waar ik wat vond. De meeste bands zijn niet in het bezit van een high-res bandfoto en die wil ik graag wel hebben! Ik ben nu éénmaal liefhebber en ik werk bij een krant! Dus!

Onderstaand een foto van Casa de la Muerte. Goeie band met veel gevoel voor vormgeving.

CdlM

In Memoriam: Cock de Jong!

[show was de afgelopen 30 jaar] Ik had het niet beter kunnen verwoorden. Het onderstaande In Memoriam is geschreven door de booker van The Shavers Bert van Aefst. We zullen Cock en zijn geheel eigen stijl en gitaargeluid gaan missen in Nederland. Ik wens de familie de Jong veel sterkte met dit enorme verlies.

IN MEMORIAM: COCK DE JONG (30-08-1956 – 22-10-2011) “It’s better to burn out than to fade away” Nog één keer vlammen. Nog één keer de bühne op. Nog éénmaal die onbeschrijflijke warmte en passie voor fantastische muziek delen met zijn gezin, familie, band, fans, bevriende muzikanten en vele vrienden die in zijn leven kwamen. Dat was wat Cock wilde. En dat was precies wat er dit jaar ook gebeurde op zondag 29 mei in de Waerdse Tempel in Heerhugowaard: een legendarische afscheidsshow van The Shavers, de band waarmee hij met zijn broer Theo en de boomlange frontman Johannes unieke muziek maakte en mooie avonturen beleefde. Het werd een eerbetoon zoals het moest. Stijlvol, waardig en ontroerend. Met bijna tweeduizend zichtbaar geëmotioneerde stoere rockers die Cock gaven wat hem toekwam: een fantastisch feest om nooit meer te vergeten. Met bevriende bands en gastmuzikanten. Met bloed, zweet, bier en tranen. Heel veel tranen. Niet eens zozeer van Cock, want hij was juist zèlf degene die de plengers om hem heen steevast opbeurde met zijn nimmer aflatende enthousiasme. Gisteren, zaterdag 22 oktober 2011, nam Cock opnieuw afscheid. Ditmaal definitief. Van het leven. Zijn eigen leven. Een laatste vaarwel in de aanwezigheid en intimiteit van zijn meest dierbaren. Er was geen andere keuze, zelfs niet voor deze altijd positief ingestelde levensgenieter. Want zijn ongeneeslijke ziekte – die laaghartige sluipmoordenaar die op geen enkele manier uit Cock’s lijf te verdrijven bleek – eiste zijn tol. De tijd die de meesterlijke rock ’n roll-gitarist nog restte tussen die onwerkelijk klinkende medische diagnose en zijn zelfgekozen einde, gisteren, heeft hij zo goed mogelijk benut. Cock is 55 jaar oud geworden. Naast een indrukwekkend muzikaal oeuvre, laat de gitarist een naar hem genoemde stichting na, de Cock de Jong Foundation, die beginnende bands en muzikanten zal ondersteunen. Cock’s eigen grote helden waren de legendarische virtuozen Dick Dale en Link Wray. Gitaristen met een onpeilbaar groot charisma en een nimmer aflatende passie voor muziek. Net als Cock. Dick Dale heeft inmiddels de eerbiedwaardige leeftijd van 74 jaar bereikt en Die Andere Grote was 76 jaar toen hij eruit kneep. Waarschijnlijk staat Link nu met Cock zij aan zij Mr. Guitar of Rumble te spelen en vliegen de vonken van de snaren. En Elvis, Buddy Holly en de broertjes Ramone zien dat het goed is… Voor iedereen die afscheid wil nemen van Cock is daar de gelegenheid voor op woensdag 26 oktober: ’s middags van 15.00 – 17.00 uur ‘s avonds van 19.00 – 21.00 uur In Cafe “De Avonden” Laanweg 55 1871 BK Schoorl De uitvaartplechtigheid zal worden gehouden op vrijdag 28 oktober om 13.30 in de gereformeerde kerk, Dorpsstraat 41 te Broek op Langedijk. Aansluitend zal Cock worden begraven op de begraafplaats te Broek op Langedijk. [Bert van Aefst – SOZ Concerts]

The Shavers (8)