PTT

PTT

De volgende band in de rubriek ‘bandprofiel’ is het Hoornse PTT, oftewel Pieter Tensen Trio. Alweer een afgezant van het vermaarde BeRightBack uit dezelfde Westfriese stad. Deze stad is op dit moment dè broedvijver in de regio en het zal me niks verbazen als er meer bands hier vandaan in deze rubriek verschijnen. Maar eerst de PTT.

Kun je me vertellen wie jullie zijn?
Wij zijn de PTT, Wij zijn bij elkaar sinds april 2009.

Hoe lang zijn jullie bij elkaar en hoe hebben jullie elkaar ontmoet?
Nadat frontman and founder Pieter Tensen stopte als bassist bij de band BeRightBack omdat Tim (Knol) solo ging besloot hij dat het tijd was om zijn eigen, Nederlandsetalige liedjes onder de mensen te brengen. Hij vond al vrij snel Lex van der Post en Nico Druijf om zijn nummer van de zolderkamer naar het podium te brengen. Toen de band zich meer ontwikkelde naar een voller bandgeluid vonden ze Melle bereid om de sologitaar voor zijn rekening te nemen.

Hoe omschrijven jullie jullie muziek?
Onze muziek hangt tussen Americana, Nederpop en Kleinkunst in. Immer melancholisch, nimmer bedroefd.

Wat zijn jullie grootste invloeden?
Denk aan een kruisbestuiving tussen Maarten van Roozendaal, Ryan Adams, Neill Young en Bram Vermeulen.

Hoe zien jullie de toekomst van de band?
Wij hopen in de toekomst met onze band zoveel mogelijk te mogen optreden op inspirerende en mooie locaties waar we zoveel mogelijk mensen hopen te raken met onze muziek. [jb]