The Fruitmachine

The Fruitmachine zijn geen onbekende meer in deze regio. Wel in andere regio’s. En daar zijn ze nu hard mee bezig om daar ook bekendheid te krijgen. Volop plannen en ambitie hebben deze jonge honden. Een profiel waar old school rock verweven wordt met nieuwerwetse gitaarband.

TFM

Kun je me vertellen wie jullie zijn?
Wij zijn The Fruitmachine, een jonge rauwe pure garage rock band uit Andijk. Jesper Jonker (18 jaar) drums, Koen Rinkel (18 jaar) gitaar/achtergrondzang, Bram Blom (21 jaar) gitaar,zang.

Hoe lang zijn jullie bij elkaar en hoe hebben jullie elkaar ontmoet?
Nu ongeveer 2 en half jaar. Het is allemaal begonnen in de zomer van 2010 op de Andijker kermis, Daar werd aan Koen en mij (Bram) gevraagd als we daar op de zondagmiddag misschien 2 nummers konden spelen als een band. Wij dachten gelijk aan onze vriend/drummer Jesper. Gelijk na de eerste jamavond was de klik er en het samen spelen was zo tof dat we besloten hebben om als echte band verder te gaan.

Hoe omschrijven jullie jullie muziek?
Het is een mix van garagerock, alternative rock en bluesrock. Het is rauw, puur, strak en echt. Het zijn simpele maar catchy songs waar altijd een lekkere groove in moet zitten. 2 gitaren, drums en een dik fuzzgeluid.

Wat zijn jullie grootste invloeden?
Bands zoals: The Black Keys, The White Stripes, The Hives, Queens Of The Stone Age, BRMC en Rory Gallagher.

Hoe zien jullie de toekomst van de band?
We hebben veel ambitie en plannen. Het eerstvolgende is het opnemen van een nieuwe EP met 4 eigen nummers, dit gaan wij in april doen en de release party zal plaatsvinden in Amsterdam. Wij zijn op dit moment dus vooral bezig met de stap naar andere regio’s zetten en we willen door middel van de EP/Party natuurlijk ook de aandacht trekken van veel nieuwe mensen,pers en misschien wel een platen labeltje, want een volledig album op nemen en op zoveel mogelijk verschillende locaties spelen dat is onze droom. [jb]

www.thefruitmachine.nl