The Tragically Hip

TheHip

Oh lekker hoor! Ze komen gelukkig weer. De helden uit Canada die ik nog geen één keer gemist heb als ze in ons land zijn.

De eerste keer was ergens in 1988 en ik hoorde ze bij ‘Nozems A Gogo’ op de VPRO radio op woensdagmiddag en daar speelde de band ‘New Orleans is Sinkin’ en ik was meteen verkocht. ‘s Avonds deden ze de hoofdstedelijke Melkweg aan. Ik sliep die avond toevallig in Amsterdam en ik besloot om er heen te gaan. Wat ik zag imponeerde gelijk en ik was nog meer verkocht dan wat ik die middag op de radio hoorde. Gedegen rockmuziek met teksten waar ik geen touw aan vast kon knopen en nog steeds niet trouwens. Een prachtige zanger die ik niet snapte en nog steeds niet trouwens en een band die ik geweldig vond en nog steeds vind trouwens.

En ja, ze komen weer maar ik kan niet naar Paradiso helaas omdat mijn zoontje die dag jarig is dus ga ik naar Utrecht een aantal dagen eerder. Dat vind ik best jammer omdat er altijd een hele enclave Westfriezen te vinden is aan de rechterkant als je de grote deur inloopt van Paradiso. Inderdaad, bij de bar! Dat is natuurlijk enorm gezellig en een mooie bijkomstigheid.

Ik vraag me wel af hoe het komt dat The Tragically Hip zo populair is bij Westfriezen. Heeft iemand een idee? Dit jaar scheelde het niet veel met de datum dat ze komen en het Dijkpop Festival. Volgend jaar maar eens een nog serieuzere poging gaan wagen. Als dat lukt is voor mijn gevoel de cirkel rond. En voor nog meer Westfriezen lijkt me zo!

De foto is gemaakt in Paradiso in het jaar 1991. Toen had je nog van die wegwerpcamera’s met een rolletje!

TH2