Gruizige Road Record

DP2013Beans

WFRB&FWSAIk heb ‘m op vinyl gekocht. En het mooie van platenlabel Excelsior Recordings is dat er dan altijd, voor je gevoel, een gratis cd bij zit. Voor in de auto in mijn geval. Goeie zet van die gasten vind ik zelf. Hij zit al drie weken in m’n cd speler in diezelfde auto en ik ben fan, zwaar fan welteverstaan. Het klinkt allemaal lekker gruizig en niet te vergeten: mono! En ik krijg er veel energie van. De zang klinkt smerig en dat is exact de toon die past in het grote geheel. Mooiste nummer is ‘Devil’s Son Blues’. De titel zegt het al, vuige blues met een duivelse gedrevenheid. Andere prijsnummers zijn ‘Hooks in Me’, ‘Come and Get It’ en ‘Hips’. En hoe meer ik het album in de auto afspeel hoe meer ik het gevoel krijg dat dit een echte ‘Road Record’ is. Ik ga er harder van rijden en ik vergeet de tijd. Ik kom fris thuis als ik hard gewerkt heb en als je dat weet te bewerkstelligen dan doe je het goed. Heel goed zelfs. Nu al zin in straks, dan moet ik de auto weer in. [jb]