Maak een goeie bandfoto!

TheMiseries

Ik werk bij de krant en krijg veel persberichten gestuurd van diverse instanties, en ook van muziekfestivals, kroegen, jongerencentra en wat voor podia dan ook waar live muziek de ruimte ingeslingerd wordt. En dat zijn er veel. Er zijn net zo veel regionale bands die op deze podia hun kunsten willen vertonen aan het grote publiek. Eén van de manieren om dit duidelijk te maken is inderdaad d.m.v. een persbericht naar zowel gedrukte- als online media. De persberichten zijn over het algemeen niet compleet. Ik mis het wie, wat, waar en wanneer principe. Over het beeldmateriaal wil ik het eigenlijk helemaal niet hebben, dat is om te huilen! Dus ga ik het er toch maar over hebben.

De meeste bands in West Friesland hebben vrachten met foto’s op hun website, facebookprofiel, twitteraccount of andere online media staan. Meestal door meegereisde fans, familieleden o.i.d. gemaakt. Heel, heel veel foto’s maar een knappe bandfoto is nergens te bespeuren. Ik zocht van de week een bandfoto van Two Shakes of a Lamb’s Tail (goeie band btw) omdat ze op een festival in de regio optreden. Op hun site vond ik wel wat maar niet geschikt voor printmedia. Dit is zomaar een voorbeeld en dit is nog een voorbeeld waar ik wat vond. De meeste bands zijn niet in het bezit van een high-res bandfoto en die wil ik graag wel hebben! Ik ben nu éénmaal liefhebber en ik werk bij een krant! Dus!

Onderstaand een foto van Casa de la Muerte. Goeie band met veel gevoel voor vormgeving.

Foto: Dennis Wisse

Foto: Dennis Wisse