Johan terug in de Stad?

Was dat even mooi nieuws. Jacco de Greeuw die meldt dat hij weer zin heeft om muziek te gaan maken. Hij voelt zich goed en dan is hij op z’n best met liedjes schrijven. Johan was groots eind jaren ’90 en begin van de ’00’s met prachtige nummers als ‘Everybody Knows’ en ‘Tumble and Fall’. Het ultieme album ‘Pergola’ behoort tot de beste albums aller tijden in Nederland en belandde in het jaar van uitgave op de vierde plek in de Oor jaarlijst.

En toch blijft Johan bij mij wat mysterieus in mijn hoofd zweven. Is het de muziek die dat doet, is het de uitstraling van de band, is het de onregelmatigheid van de verschijning van mooie nummers? De zere vinger kan ik er niet op leggen. En misschien wil ik dat ook helemaal niet. Dat vleugje mystiek staat goed en als Jacco in goede doen is zal datzelfde vleugje de band Johan nog meer aura geven.

DP2009Johan