Kissing Jane

WFRKissingJane

Deze keer is de kleurrijke Schager band Kissing Jane aan de beurt in de rubriek ‘Profiel’. In het zuiden des lands gooiden ze bijna altijd zes de afgelopen tijd. Dat valt WestFrieslandRocks! onmiddelijk op. Volgens de bio van de band neemt de band je mee in een droomwereld en wil het de dagelijkse sleur omtoveren tot iets magisch. Kissing Jane probeert iedereen er van te overtuigen dat gelukkig zijn een keuze is.

Kunnen jullie me vertellen wie jullie zijn?
“Wij zijn een vijfkoppige band uit de regio en bestaan uit Isabelle op zang, Marleen op zang en keyboard, Chiel op zang en gitaar, Martijn op de bas en Daan doet de drums.”

Hoe omschrijven jullie de muziek die jullie maken?
“Theatrale powerpop.”

Wat zijn jullie grootste invloeden?
“Onze invloeden komen van Muse, No Doubt, Blondie, Kate Bush, Bat for Lashes en Katy Perry.”

Hoe zien jullie de toekomst van de band?
“Op dit moment zijn we bezig met de Female Fronted Rocknight tour en onlangs hebben we onze eerste single ‘Voodoo’ inclusief clip uitgebracht. Er volgen nog twee singles in de loop van de tijd. Alledrie de singles verschijnen straks op ons debuutalbum ‘Factory of Hearts’ die in het najaar van 2015 verkrijgbaar zal zijn. We hopen op deze manier meer bekendheid te krijgen. Kissing Jane heeft overigens getekend bij het LIFRA label uit Schagen.”

Hebben jullie nog wensen die jullie zeker gaan waarmaken?
“De eerste wens is al uitgekomen en dat is een album maken.”

Houd de site van Kissing Jane in de gaten voor updates. www.kissingjane.com

(foto: Mirjam Offringa)