Gelukkig, de festivals zijn weer in aantocht!

AvA2014

De afgelopen weken hebben flink wat zomerfestivals deels hun programma bekend gemaakt en ook de kaartverkoop is alweer van start gegaan. Nu al een keuze maken tussen al dat festival geweld lijkt me geen makkelijke opgave. Ik ga ook niet helpen omdat ik ervan uitga dat ieder festival zijn eigen sfeer, zijn eigen karakter en vooral zijn eigen gezelligheid kent. 

Maar voor het zover is worden we opgewarmd met binnenfestivals zoals Taaipop en Palmpop. Geheel toevallig dit jaar op dezelfde dag en de eerste festivals van het jaar. In Lutjebroek betreden de WestFriese helden van Light Out, Guilty Pleasure, DJ Jesper en de JvT band de bühne van de Paus. Verder The Kik, Fullbeat en Paceshifters. Om de gerenommeerde titel de Grote Prijs van Lutjebroek strijden Steal, From the Woods, What about Bob en Maple Leaf om de eer en een plek op het grote podium volgend jaar.

Palmpop is ook al zo’n gezellig festival waar je het niet koud krijgt.En zeker niet van de bands. Volgens mij het oudste festival van WestFriesland. Voor de 36e keer! Lokale helden zijn The Fruitmachine en die trappen dan ook gelijk af. Gevolgd door Orange Skyline, The Miseries, Sunday Sun, Wolfskop en WannabeaStar, en daar word je nog warmer van verzeker ik je.

Laat de zomer maar weer komen, we zijn na 28 maart (want dan spelen deze bovenstaande festivals zich af) volledig opgewarmd! Dan wordt het tijd voor Casa de la Muerte, The Deaf, Kovacs, De Dijk, Blaudzun, Typhoon, Handsome Poets. Maar ook de vele WestFriese act komen zeker aan bod: The Tankers, Ironic Maiden, Dou Grend, The Jack, Kissing Jane en noem maar op.

Gelukkig maar. Want van festivals worden we blij.