Dit werd niet besloten, het is ontstaan

CdlM1

Casa de la Muerte is alweer een tijdje bezig en vanaf het moment dat ze er waren vielen ze op. De band is een mooie verschijning door de personen en hoe ze zich gedragen op het podium. Er valt echt wat te zien en zo hoort het ook als je naar een band kijkt. De energie spat ervan af en dat slaat direct over op het publiek. Het afgelopen jaar lijkt de vonk overgeslagen naar het grote publiek want de band verschijnt op grote podia en grote festivals. Het laatste, zeer succesvolle, wapenfeit was het Scumbash festival in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam. Vanaf noot één viel de in grote getale aanwezige scumbashers voor de band. Het was dè grote verrassing van het door Schorem Barbiers georganiseerde rock/punk festival. Hoogste tijd voor een vraaggesprek met Lee H. Cobra. Want dat jasje zag er heel goed uit!

Jullie hebben een gemêleerd gezelschap in de band. Leden van The Remones, Pink Slip, Asmodeus. Een blonde zangeres als slagroom op de taart. Vertel eens hoe al die gasten bij elkaar gekomen zijn?
“In 2009 benaderde Foxy Roxy (onze vorige zangeres) mij om samen een band te beginnen met de bedoeling rockabilly te maken en de wereld te veranderen… Echter: wat we ook deden in de oefenruimte, rockabilly werd het niet en de wereld hebben we ook niet veranderd.
Via een paar bezettingswisselingen zijn we uitgekomen op de huidige bezetting, te weten: Marusha Mila Vilankova (vocals), Diamond Dim (guitar), Marcos Todos (drums), Ee-gore Mortis (double bass), Rodeo Black (organ) en Lee H. Cobra (vocals).”

CdlM2

En dan heb je die gasten allemaal bij elkaar en dan wordt er besloten om HellbillyMexicanBalkanPolkaRock te gaan spelen. Als ik erbij had geweest had ik die niet zien aankomen. Hoe gaat dat in z’n werk?
“Dit werd niet besloten, het is ontstaan. Juist onze verschillende muzikale achtergronden zorgden er voor dat we een soort eigen muzikale stroming hebben uitgevonden die we als zodanig hebben omschreven, haha!”

Hoe komen de ideeën in de wereld van waaruit de nummers geschreven worden?
“De liedjes worden geschreven door onze toetsenist, Rodeo Black. Hij levert de ideeën aan die ontstaan in zijn donkere ziel en vervolgens gaan we er met zijn allen mee aan de slag. Soms blijven we er dicht bij, soms verandert het liedje.”

Jullie zijn ooit begonnen met een andere zangeres dan degene die er nu op de bühne staat. Vanwaar die switch tussen frontvrouw?
“De bezettingswisseling heeft plaatsgevonden omdat de vorige zangeres (Foxy Roxy) niet verder wilde. Omdat de andere bandleden graag door wilden gaan werd er besloten om op zoek te gaan naar een plaatsvervangster. Die werd gevonden in de persoon van Marusha Mila Vilankova.”

Jullie zijn bezig met een nieuwe plaat. Is deze plaat qua aanpak anders dan de vorige?
“De aanpak verschilt niet heel veel in vergelijking met de vorige. Sommige dingen gaan anders, zoals bijvoorbeeld de volgorde van opnemen, die is anders dan bij de vorige plaat en we nemen op in een andere studio (TJARDAstudio, in Alkmaar).”

rockabilly werd het niet en de wereld
hebben we ook niet veranderd.

Ligt deze langspeler in het verlengde van ‘Hillbilly Tanzbar’ of kunnen we wat anders verwachten?
“Wellicht zal de plaat iets anders klinken, mede door de bezettingswisseling. Je krijgt dan een andere dynamiek in de band, dit vertaalt zich in de liedjes die je maakt. Wel goed om te merken dat ze aanslaan bij het publiek als we ze live uitvoeren!”

Hoe was het Scumbash Festival in Rotterdam trouwens? De recensies waren louter lovend. Dat kan niet anders dan heel goed bij je binnenkomen.
“Scumbash was super vet! We vonden het tof dat we vorig jaar persoonlijk door de heren van Schorem gevraagd werden om op hun festival te komen spelen. Op het festival zelf kwamen we er achter dat we er prima tussen pasten, ook erg cool om met je oude jeugdhelden zoals Batmobile, Monster Magnet en The Reverend Horton Heat in de line-up te staan!”

CdlM4

Jullie boeren goed. Het ene festival na het andere boekt jullie. Loon naar werken?
“Zeker weten! We zijn hard aan het werk om zo goed mogelijk te worden als band en kennelijk betaald dat zich nu terug in de vorm van boekingen op festivals.”

Staat er nog wat op de verlanglijst voor de toekomst?
“Ja, er staat natuurlijk nog wel wat op ons lijstje.. Er zijn namelijk nog heel veel festivals waar we (nog) niet hebben gespeeld, wie weet wat volgend jaar gaat brengen wat dat betreft!”

Wil je nog wat kwijt of heb je nog ander nieuws wat absoluut niet onvermeld mag blijven?
“Wat niet onvermeld mag blijven is dat wij er natuurlijk enorm trots op zijn dat we op Dijkpop staan! Zin om lekker te rocken op 4 juli!”

Casa de la Muerte is een graag geziene gast op de festivals in West-Friesland. Zie onder de tourlijst en ga ze zeker bekijken. Nuchter is het al een goede live-act maar een paar alcoholische versnaperingen voordat je gaat kijken verhoogt alleen maar het plezier!

3 april – Scooters-Leeuwarden
6 juni – Forever Young-Grootebroek
20 juni – Schippop-Schipluiden
4 juli – Dijkpop Festival-Andijk
25 juli – Zwarte Cross-Lichtenvoorde
6 september – Zomerpop-Hoogwoud
4 oktober – Theater de Melkbus-Dordrecht

Foto Casa de la Muerte aan tafel: Dennis Wisse