The Titanium White

WFRTTH1

We weten natuurlijk dat er genoeg bands zijn in West-Friesland. Heel veel zelfs. Maar waar huizen ze en wat zijn ze allemaal aan het doen. Dat willen we graag weten. Aan WestFrieslandRocks! de schone taak om deze band in kaart te brengen. Dit keer is The Titanium White aan de beurt. Het is een bijzondere band. Liefde en passie voor de psychedelische kant van de rockmuziek. Liefde voor muziek uit de ’70-er jaren. Het vinyl van hun ouders wordt nog steeds grijs gedraaid. Hieronder hun profiel.

Wie zijn jullie?
“Wij zijn the Titanium White. Een psychedelische rockband uit Onderdijk. We spelen eigen nummers met hier en daar een cover in onze eigen stijl. Op piano, orgel, bastoetsen en zang: Rhythm Haakman, op gitaar en achtergrondzang: Nick Haakman en op drums en achtergrondzang: Hjalmar Verdonschot.”

Hoe lang zijn jullie bij elkaar?
“In de huidige samenstelling zijn we ruim een jaar bij elkaar. Nick en Hjalmar zijn sinds november 2012 bezig. Hiervoor hebben we een andere toetsenist en een bassist gehad. Zij zijn uit de band gegaan en Rhythm is daarvoor in januari 2014 in de plaats gekomen.”

Hoe hebben jullie elkaar ontmoet?
“Rhythm en Nick kennen elkaar al praktisch hun hele leven, overigens geen familie. Hoe ze Hjalmar hebben leren kennen is nog steeds een raadsel. Hij was er ineens.”

Omschrijf jullie muziek eens?
“Wij noemen het zelf graag psychedelische rock in de breedste zin des woords. In onze nummers komen ook onderdelen uit jazz en blues naar voren. Als je goed luistert hoor je af en toe ook wat punkrock langs komen. De beste samenvatting zou zijn: hard maar lekker. We zouden zeggen: luister het maar en omschrijf het zelf :).”

Wat zijn jullie grootste invloeden?
“The Doors, Pink Floyd, Jimi Hendrix, Led Zeppelin en Cream.”

Hoe zien jullie de toekomst van de band?
“Veel nieuwe nummers schrijven, steeds weer beter worden, opnemen en veel mogen gaan optreden de komende jaren. De reacties op nieuw werk zijn vaak erg positief en zelf vinden we het ook heerlijk om te spelen!”

Hebben jullie nog wensen die jullie sowieso gaan waarmaken?
“We hebben laatst een single opgenomen in de studio. We zijn ook bezig met een volledige plaat. De wens om ons eigen werk via een platenspeler terug te horen staat nog. Hopelijk lossen we die snel in!”

Verder informatie en gigs:
Omdat we veel met opnemen bezig zijn hebben we nog niet veel gigs staan de komende tijd. in ieder geval: 

-26 juni: RIPevent Purmerend – Bluesrock BBQ. Speeltijd: nog onbekend

WFRTTH4