The Deaf @Forever Young

Deaf004

Hét hoogtepunt van de 25ste editie van het Forever Young Festival drie weken geleden was misschien wel The Deaf. Deze Haagse band is al lang niet meer het hobbyproject van Frans – Spike – Van Zoest maar ‘serious business’, met o.a. een optreden op de laatste editie van Pinkpop. Spike, die we natuurlijk allemaal kennen als gitarist en tweede zanger van rockband Di-rect, en zijn dirigeerkunsten bij het TV programma ‘Maestro’. 

The Deaf is lekker hard! Rauwe jaren-zestig geïnspireerde garagepunk, maar toch met een geheel eigen sound. Spike ziet er buitengewoon slick uit voor een festival – met zoals gebruikelijk een hoofdrol voor de übercoole in polka dot gehulde bassiste Janneke Nijhuijs a.k.a. Miss Fuzz. Toetsenist Maurizio Pinna (a.k.a. Midnight Mau) laat zijn prachtige Farfisa-orgel vrolijk op het podium op en neer stuiteren. Getooid met een tamboerijn wervelt hij over het podium op de momenten dat zijn orgelduties even niet vereist zijn. Alleen retestrakke drummer Kit Carrera blijft een beetje onopgemerkt in al het visuele geweld vooraan op het podium. The Deaf had van begin tot eind een flink tempo en sloofde zich uit om met veel interactie het publiek bij zijn show te betrekken, wat op het einde toch aardig lukte. En dat in West-Friesland.

Wil je The Deaf zien, ze staan op zondagmiddag 6 september ook op het podium van Zomerpop Opmeer.

Deaf001