Blaudzun @Zomerpop

Blaudzun001

Het beeld van deze maand is van de Nijmeegse singer-songwriter Johannes Sigmond beter bekend als Blaudzun genomen tijdens Zomerpop 2015 te Hoogwoud. Blaudzun (vernoemd naar onbekende Deense wielrenner Verner Blaudzun) is misschien wel het meest bekend om zijn karakteristieke stemgeluid.

Hij debuteert in 2007 met de EP “Loveliesbleeding” die hij in 2008 aanvult met nieuwe liedjes en uitbrengt als zijn eerste volledige album. In 2010 verschijnt zijn tweede album “Seadrift Soundmachine”. Blaudzun verovert stap voor stap de grotere podia en festivals in Nederland met o.a. een optreden op Lowlands.

Na het derde album “Heavy Flowers” uit 2012 dat ook in de VS wordt uitgebracht, volgen twee succesvolle jaren met op voorhand volledig uitverkochte clubtournees in Nederland en België. Festivals in zowel Europa als Amerika waaronder SXSW, Pinkpop, Rock Werchter en Dijkpop (zowel 2012 als 2014).

Vele prijzen zoals de 3voor12 Award 2012 voor Beste Album en begin 2013 ontvangt hij een Edison voor Beste Mannelijke Artiest. De titelsong van zijn vierde album, ‘Promises Of No Man’s Land’, wordt zelfs door de NOS opgepikt en gebruikt tijdens hun uitzendingen van de Olympische Winterspelen 2014 in Sochi. In maart 2015 was Blaudzun wederom genomineerd voor een 3FM Award in de categorie “Best Alternative”.