COULEUR CAFE

CC1

Er zijn zoveel bandjes waar je een profiel van kan maken en van vele wil ik dat ook. En van Couleur Café wilde ik dat zeker. Ze vielen me op, en als je opvalt wordt je gespot. Dat is onontkoombaar. Ik hoop natuurlijk dat ze nog veel meer gespot gaan worden.En volgens mij is dat als gaande. Een profiel dus van Couleur Café

Wie zijn jullie?
Couleur Café bestaat uit Marnix Vinkenborg en Linus Kropp. We houden allebei erg van kunst maken en zijn goede vrienden. We gingen allebei naar dezelfde middelbare- en basisschool. Allebei zijn we opgegroeid in Hoorn; the city of dreams. We proberen de grenzen van popmuziek op te zoeken, en daar zijn we mee bezig in ons project Couleur Café.

Hoe lang zijn jullie bij elkaar?
Wij maken al sinds de brugklas samen muziek, maar Couleur Café bestaat sinds de zomer 2013. Toen repeteerden we ‘s nachts op de warme zomerdagen in een kantoorpand in Zwaag en was Couleur Café een ongeleid projectiel; de muziek ging alle kanten op. In dit kantoorpand hebben een hoop sonische experimenten plaatsgevonden met geluid en akoestiek, helaas konden we daar uiteindelijk niet meer terecht. Nu zijn we heel braaf aan het repeteren in oefenruimtes en bezig met optredens en opnames.

Hoe hebben jullie elkaar ontmoet?
We hebben elkaar ontmoet op de Montessori school in de binnenstad van Hoorn. Linus had een Zeldaspelletje en Marnix een Marilyn Manson t-shirt. Je kunt begrijpen dat dit niets anders kon worden dan ellende, en dat hebben we dus ook doorgezet gedurende de jaren die volgden.

Omschrijf jullie muziek eens.
Onze muziek is het best te beschrijven als organische en onbevangen art-rock. De context waarin we muziek maken, heeft een heel grote invloed op hoe het klinkt. Wij klinken op de ene plek als een gladde new-wave act, maar op de andere als een post-punk shoegaze act. We passen de muziek aan, aan de plek waar we spelen.

CCWat zijn jullie grootste invloeden?
Invloeden zijn voor ons heel breed. Vanuit jazz, minimal, psychedelic, no-wave, shoegaze, noise en ga zo maar verder zijn er invloeden. Dit betekent niet dat wij een soort cocktail proberen te maken, maar meer dat we vanuit heel veel genres proberen te denken om onszelf zo min mogelijk te beperken. Denken vanuit ‘ik wil dit soort muziek maken’ kan namelijk een soort monddood worden, dus dit proberen we te voorkomen.

Hoe zien jullie de toekomst van de band?
In de toekomst hopen we onszelf verder te ontwikkelen op het gebied van compositie en productie zodat we onze muziek steeds verder kunnen ontwikkelen.

Wat is het grootste WAUW moment wat jullie hebben gehad met de band?
Het grootste wauw moment voor ons is niet direct te noemen. Van in een bezet Maagdenhuis spelen tot voor een paar kinderen en bejaarden spelen in Alkmaar – het zijn stuk voor stuk aparte en bijzondere ervaringen. Als we dan toch iets zouden moeten noemen… het eerste optreden in onze stamkroeg café Swaf in Hoorn was heel erg bijzonder.

Hebben jullie nog wensen die jullie sowieso gaan waarmaken?
Onze wensen zijn makkelijk: creëren. Ons uiteindelijke doel is gesamtkunst; het verenigen van verschillende kunsten in één muzikaal project. Op het podium, in de oefenruimtes, in ons leven, als Couleur Café.