KOM ’S EFFE HIER!!

Boontjes, Thijs, Begt, Jeroen Overman,

Zo moet het ongeveer gegaan zijn. Op een of andere manier had men Jeroen Overman omgepraat. Hij moest met die nieuwe band van hem ook maar een keer in zijn oude kroeg komen spelen. Of het ging passen, was nog de vraag. Want wat kun je helemaal verwachten van “Het Thijs Boontjes Dans- en Showorkest”? Dat gaat nooit passen in dat binnenstadse pijpenlaatje.

Gelukkig viel het allemaal mee. Helemaal geen blazerssectie, paukenisten en geen choreografen. Voor deze gelegenheid had Thijs zijn hofhouding ingekrompen tot een muzikaal kwartet. Wel nog met Jeroen, want die had tenslotte tot dit contact geleid.

Het werd een volle, dolle avond. Nederlandstalige rockliedjes met een twist, die geregeld uitnodigden tot meebrullen. De set werd beëindigd met hun eigen culthitje : Kom ’s effe hier!”  (youtube: https://www.youtube.com/watch?v=gmJlCjEf2Z0 )

Dat was lekker meebrullen voor de bezoekers. Dusdanig lekkker dat Thijs er nog een toegift aan vastplakte. Die vervolgens nóg harder werd meegebruld, nee – geschreeuwd: POEP IN JE HOOFD!

Mooie avond zo, nadat we fijn opgewarmd waren door de Kopvoeters! Altijd leuk.

Twee weekjes later viel ik – iets te laat – in een ruige rocksfeer toen ik binnenkwam en de zaal was omgetoverd tot een garage. De zacht gezegd nogal aparte Andy California hield huis. Deed zijn zwerversimago eer aan door de gehele vloer te bestrijken en met de koppen tegen elkaar zijn luisteraars toe te schreeuwen. Het werkte wonderwel: een ruig krassende gitaar en daarop gemonteerd een vervormende microfoon zorgden voor het ultieme garagesfeertje. Ongecompliceerd knallen en zweten, er was geen ontkomen aan. Het publiek kreeg alle hoeken van de zaal te zien op dit louterende zondagavondje. Heel fijn dat er mannen zijn die dit soort muzikanten naar onze regio weten te halen. Er is markt voor. Een kleine markt, maar zeker een markt: als je niet per se aan coupletje-coupletje-refreintje vastgebakken zit, kun je wel wat met de ruigere kant van het muziekspectrum. “Do wut i want”, noemt California dit zelf. “Kom s effe hier” , zeg ik dan.

BEGT