De 10 van… Sicco Roukema!

Sicco Roukema is de bassist van del-Toros. Samen met Guido Bruin en Ton Gaarthuis (The Remones) maken ze rauwe surf in de stijl van Dick Dale en Link Wray. Tevens is Sicco platenbaas (klinkt goed!) van zijn eigen label Undertow, wat hoofdzakelijk Australische bands herbergt. En ook daar zien we de rauwheid weer terug. Ik moet de debuut EP, opgenomen met Theo de Jong in de AG studio’s, nog even eental keren in de cd speler stoppen om een oordeel te vellen maar de eerste klanken klinken erg ok. De komende tijd speelt del-Toros als support van de Turbo AC’s in Drachten, Amsterdam en Alkmaar. Ook doen ze Eindhoven en Deurne nog aan.
Ik ken Sicco nog van de tijd dat hij in Trunksleeve speelde. Ik heb hem gevraagd om zijn 10 beste nummers. Ik kreeg als antwoord dat dat een onmogelijke taak is. Bij deze lijst zou ook zomaar Venom, Raven, Jaguar, Hirax, Zoetrope, Hawaii, Manowar, meer Anthrax, meer Metallica, meer Slayer, Abattoir, Sacred Blade, Carnivore, Death en vele andere kunnen staan. Ik heb er dan ook maar geen nummers bij gezet. Waarvan akte!

SiccoRoukema